meer van God

“Broeders, hier is het pad naar een hoogstaand leven: naar beneden, steil naar beneden.”
Andrew Murray

 

Wij zijn dromers. We dromen van een dag dat het leven beter zal zijn dan dat het nu is. De vorige hoofdstukken hebben snoeiwerk aan die dromen verricht. Hier en daar is een toekomstbeeld ontworteld om ruimte te maken voor iets mooiers. Als jij besluit minder te worden, dan zorgt God voor meer. Laat je pogingen om jezelf te handhaven en te profileren maar bij het groenafval liggen want Hij droomt groter en ambitieuzer over jouw leven dan dat je zelf doet.

“Wie bescheiden is en ontzag heeft voor de Heer, wordt beloond met rijkdom, eer en een lang leven.” Dat is Spreuken 22:4. “Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen (eten, drinken en kleding) je erbij gegeven worden.” Dat is Mattheüs 6:33. Sla je je bijbel open bij Lucas 17:33, dan lees je: “Wie probeert zijn leven veilig te stellen zal het verliezen, maar wie het verliest zal het behouden.”
De Bijbel is volstrekt duidelijk over de taakverdeling tussen jou en God. Jij gaat voor bescheidenheid en ontzag, Hij zorgt voor jouw rijkdom en jouw eer. Jij gaat voor Gods koninkrijk, Hij zet jouw persoonlijke welzijn op Zijn todo. Jij riskeert groot verlies, Hij garandeert je grote winst.

Jij wordt en doet minder, Hij wordt en doet meer. Dat is het principe wat de Bijbel ons geeft. Dit boek is niets meer dan een aanzet om dit principe praktisch te maken. Vervolgens ben jij degene die het uitleeft in de dagelijkse praktijk.

Verder lezen? Dit is hoofdstuk 12 uit het boek “Maak me minder”

 

“Jij wordt en doet minder, Hij wordt en doet meer; dat is het principe wat de Bijbel ons geeft. Aan ons de uitdaging om dit in de praktijk te brengen. Als we dat doen merken we dat Gods liefde
alle pijn en moeite compenseert. Niet alleen later, maar ook nu.”

God ontmoeten op de bodem

Hoofdstuk 12 uit het boek "Maak me minder"